92/100             Helsinki Marathon 21.8.2021 

Helsinki Marathon juostaan neljättä kertaa ja reitti on ollut aina erilainen. Tällä kertaa se kulkee ensin Baanan ja Salmisaaren kiertäen puolikkaana ja sen jälkeen kiertää edellisvuosien tapaan Ullanlinnan, Clarionin ja  Jätkäsaaren kautta kahtena lenkkinä. Eri matkoille juoksuun osallistuu liki 7000 henkilöä ja lähdöt on porrastettu.

Asetun Heikin kanssa lähtöviivalle heti 8:30 tienoilla ja pääsemme juoksemaan viileässä ja tyynessä säässä.

Juoksu kulkee ja etenemme 5:30 kilometriaikoja. Heikillä on polvi hieman kipeä ja siinä on tuki. Salmisaaressa näemme mustan pilvirintaman tulevan lännestä ja arvailemme milloin se tulisi kohdalle. Etelä-Espoossa sataa jo selvästi.

Puolikas menee aikaan  1:57 ja tuntuu että se on sopiva vauhti. Kun aloitamme puolikkaan jälkeen kympin kierroksen jyrähtää rajusti ja vettä alkaa valua taivaalta paljon. Hetkessä kadut ovat vettä täynnä ja lisää valuu vesiränneistä. Kantakaupungin mukulakivikadut ovat petollisia juosta ja rapakoiden syvyyttä on vaikeaa arvioida. Ukkonen jylisee harvoin eikä tuuli ole häiritsevän kovaa. Jatkamme juoksua, joka muistuttaa polkujuoksua lammikoita ja muita juoksijoita väistellessä.Sateesta huolimatta jatkamme juoksemista ja huomaan että juoksuvauhtiin ei olosuhteilla ainakaan vielä ole vaikutusta. Sataa koko kierros ja Löylyn kieppeillä Heikki hellittää hieman vauhtia. Itse haen sopivaa vauhtia ja jatkan viimeiselle kierrokselle. Sade lakkaa ja kadut kuivuvat nopeasti. Kiristän vauhtia ja ohittelen juoksijoita auringon kuivatessa vaatteita. Tuntuu hyvältä ja pystyn vielä viimeisten kilometrien aikana kiristämään jopa alle viiden minuutin kilometriaikoihin. Juoksen maaliin ja pääsen alle neljään tuntiin (3:51:00).  Aikaa paljon tärkeämpi on se, miten pystyin juoksemaan loppuun asti ja että olo on hyvä juoksun jälkeen. Nyt ei enää huolestuta niin paljon kahden viikon päässä (4.9.2021) odottava Ruskamaraton Levillä.


93/100 Ruskamaraton Levi 4.9.2021


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit