Juoksut #46 - #63 (2017 - 2018)

Täytämme juoksukaverini kanssa 2017 60-vuotta ja olemme jo jonkin aikaa etsineet mieleenpainuvaa maratonia juostavaksi juhlavuoden kunniaksi. Teemme viikonloppumatkan Las Palmasiin tammikuussa ja osallistumme siellä maratonille. Selailemme menomatkalla maailman eri maratonien listoja. Top kympin joukossa on Patagonian maraton ja vähillä tiedoilla päätämme, että sen me juoksemme syyskuussa 2017.

Monien mutkien jälkeen matkajärjestelyt saadaan lyötyä lukkoon ja syyskuun 9. olemme lähtöviivalla eteläisen pallonpuoliskon lopputalvesta nolla-asteisessa poutasäässä.

Tästä on on kirjoitettu matkakertomus Juoksija-lehteen (helmikuu 2018) ja se löytyy Juhan blogista

Patagonian maraton 2017Kun eteläisin asutulla alueella järjestettävä maraton on juostu, niin seuraavana vuonna juostaan Huippuvuorilla pohjoisin asutulla alueella järjestettävä maraton. Myös tästä löytyy matkakertomus Juhan blogista.

Maratonien määrä vuodessa kasvaa ja kun 50. maraton tulee Kuhmossa täyteen, niin sata maratonia ei tunnukaan enää täysin mahdottomalta. Olen myös pystynyt juoksemaan vuodesta 1999 joka vuosi ainakin yhden maratonin, enkä ole joutunut keskeyttämään vielä kertaakaan. En kuitenkaan vielä laskeskele milloin seuraavat viisikymmentä täyttyisi. Tiedän että vammat vaanivat jatkuvasti ja ikää tulee joka vuosi lisää.

Helsinki Spring maraton on uusi kokemus. Neljä kierrosta tasaisella reitillä huhtikuun viileydessä on positiivinen kokemus.

Kuudeskymmenes maraton täyttyy Liettuan pääkaupungissa Vilnassa ja vuosi 2018 päätetään Esport Areenan hallijuoksussa joulukuussa 2018.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit